Print button
Nieuwe Rijn 44, Leiden, Zuid-Holland, 2312 JG, Nederland €19.500 per jaar excl. btw, gas,water en elektra
Te huur
9
Specificatie
Publicatie datum feb 11, 2019
Oppervlakte 56 m2
Beschrijving
Bijgewerkt op: juni 21, 2019
Algemeen

Te huur een, goed onderhouden, karakteristieke winkelruimte, op een toplocatie (A-1), gelegen aan een schitterende gracht.

De winkelruimte is geschikt voor diverse doeleinden.

Ligging

Het pand ligt middenin het kloppende hart van het centrum, met fraaie historische panden, een diversiteit aan winkels, restaurants, gezellige terrasjes, terrasboten en niet in de laatste plaats de 2-wekelijkse, druk bezochte warenmarkt.

Dit gebied wordt niet alleen door de vele Leidenaren bezocht, maar ook door expats die werkzaam zijn in het Bio Science Park, toeristen omdat er in de direct omgeving ook diverse hotels zijn gevestigd en dagjesmensen.

Schuin tegenover het pand bevindt zich de fraaie Koornbrug en het Stadhuis. De schitterende Burcht, de Hooglandse Kerk en een 3-tal mooie museums en bioscopen liggen om de hoek.

Ook is Leiden een echte studentenstad met verschillende faculteiten.

In alle jaargetijden van het jaar zijn er wel een tal van activiteiten te beleven in het bruisende hart. Hier een kleine greep uit de jaarlijkse evenementen: lichtjesparade, sinterklaas, een kerstmarkt met een ijsbaan, het Leids Film Festival, de museumnacht, open Monumentendagen, Leids Cabaret Festival, verrassend winkelweekend en niet te vergeten ‘Het Leidens Ontzet”

Kortom een uitstekende locatie om juist hier te ondernemen “Leiden stad in ontwikkeling”.

Bereikbaarheid en parkeervoorzieningen

Leiden is uitstekend bereikbaar, zowel met de auto, fiets, openbaar vervoer en per boot.

Voor de deur en in de directe omgeving zijn parkeerplaatsen, alsmede bevinden zich op korte loopafstand 3 parkeergarages en parkeerterrein Haagweg. Allen betaald parkeren en/of vergunninghouders. Vanaf het parkeerterrein Haagweg rijden gratis stadsbusjes die je brengen en halen naar het Centrum.

Diverse busverbindingen stoppen in de directe omgeving en op korte loopafstand bevindt zich het Centraal Station.

Ook zijn er veel goede, bewaakte stallingfaciliteiten voor fietsen, brommers en scooters, veelal gratis.

Indeling en oppervlakte

Het betreft een pand met een totale winkeloppervlakte van circa 58 m² VVO en is voorzien van een toilet, een pantry en fraaie houten vloer.

Opleveringsniveau / voorzieningen

De winkelruimte wordt in de huidige, keurige staat opgeleverd en is voorzien van de volgende zaken:

* Pantry

* Toilet

Huurprijs

De huurprijs bedraagt € 19.500= per jaar, exclusief BTW, gas, water en elektra.

Huurtermijn

5 + 5 jaar, kortere huurperiode eventueel bespreekbaar.

Huurbetaling

Per maand vooruit.

Zekerheidstelling

Een bankgarantie c.q. waarborgsom ter waarde van drie maanden huur inclusief BTW.

Huurovereenkomst

Het huurcontract zal vervaardigd worden op basis van het standaard model Raad van Onroerende zaken (ROZ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

BTW

De huurprijs wordt belast met de geldende omzetbelasting. Huurder en verhuurder opteren voor een BTW belaste verhuur. Indien op basis van de nieuwe BTW wetgevingsvoorstelling huurder niet aan het criterium “meer dan 90 % BTW belaste prestaties verricht” voldoet, en

zodoende het verzoek om BTW belaste verhuur niet geaccepteerd wordt, dan zal de huurprijs worden verhoogd met een nader door verhuurder vast te stellen percentage.

Huurprijsindexering

De indexering geschiedt jaarlijks (voor het eerst één jaar na huuringangsdatum) aan de hand van het consumentenprijsindexcijfer (CPI Alle Huishoudens) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Aanvaarding

Het object is in overleg te aanvaarden.

Locatie